Hvor meget strammer du næsebåndet?

Hvor meget strammer du næsebåndet?

6. juni 2019 0 Af Fie Schou

Ved du med 100 % sikkerhed hvordan du skal sætte næsebåndet, og hvor meget det må strammes?

 

Hvis du er I tvivl, undersøger du det så?

 

Hvis ja, hvor undersøger du det så? Så du kan være sikker på at du vælger ud fra fakta og ikke er styret af følelser eller bekvemmelighed?

 

Der er næsten lavet forskning på alt, hvad det vedrører optømning af hesten. Hvis du følger de steder på facebook, der forholder sig objektivt til hesten, og refererer til reel forskning, kan du som regel føle dig sikker på, at du kan tage det for gode varer.

 

Jeg har ikke strammet næsebåndet i mange år, men blev alligevel overrasket, da jeg faldt over denne video. Jeg følger “Equine touch-human for horses” på Facebook, de havde postet den. (Videoen er desværre efterfølgende, blevet gjort utilgængelig, fordi der er nogen der har sagt til facebook, at den viser voldeligt indhold. Den kan stadig ses, hvis man går ind på den pågældende side, via dette link)

Dit filmpje toont de biomechanica van de superieure labial levator. Met te veel druk zal de bovenlip omhoog gaan, zoals met een strakke neusriem of een neusriem te hoog. This movie shows the biomechanics of the superior labial levator muscle. With to much pressure the upper lip will go up, like with a really tight noseband or a noseband to high up.

Slået op af Veterinair Paarden Gebitscentrum i Onsdag den 5. juni 2019

 

Videoen stammer fra en dyrlægeklinik i Holland, der har lavet undersøgelser om optømning på en død hest. Udover, at det selvfølgelig er et lidt makabert syn, var det også en øjenåbner…Det ser nemlig ikke ud til, at de trykker ret hårdt, for at få, hvad jeg synes, er en bekymrende reaktion i “hesten” .

Så umiddelbart, så er placeringen af dit hannoveranske næsebånd, lige så vigtigt som hvor meget du strammer det. Placerer du det både for højt, og strammer det, er den her gal.

Jeg tror at Generalens næsebånd er placeret således at han ikke er generet af det, og så kan der også let være to fingre på højkant under det.

Heldigvis lever han også op til sit navn, og stiller ikke op til ret meget, hvis du ikke ved hvad du laver. Jeg må lytte til hesten (-:

Så jeg dobbeltchecker i morgen.